Feedback formulierDetox en groene thee

Groene thee is gezond. En blijkt ook nog een super detoxer! Uit vele onderzoeken is keer op keer gebleken dat groene thee het lichaam zuivert en op die manier een hele lijst aan voordelen heeft.

Hou je vast.

Ten eerste zit groene thee zit vol gezonde antioxidanten die volgens verschillende studies een gunstige invloed hebben op je bloedsuikerspiegel, hart, cholesterol, bloeddruk en leverfuncties. Het is hiermee alleen al een goed detox middel voor je lichaam.

Daarnaast zorgt groene thee voor de bescherming tegen vrijgekomen radicalen in je lichaam. Vrijgekomen radicalen ontstaan onder andere door stress en spanning. Veel groene thee drinken kan zelfs bepaalde vormen van kanker tegengaan.

Detoxen met groene thee

Verder reguleert groene thee het glucoseniveau in je bloed en zorgt het ervoor dat je bloedsuikerspiegel niet extreem snel stijgt nadat je iets gegeten hebt. Een schommelende bloedsuikerspiegel kan zorgen voor gewichtstoename, vermoeidheid en acne. Bovendien helpt groene thee vetstoffen in je lichaam af te voeren.

Maar daarmee zijn we er nog niet, want groene thee heeft nog meer voordelen voor je gezondheid. Als je groene thee drinkt, krijg je het antioxidant ‘catechin’ binnen. Deze krachtpatser doodt bacteriën die keelontstekingen en gaatjes in je tanden veroorzaken. Dus wil je geen mondzorgen? Dan helpt groene thee je daar bij.

Nog meer voordelen van groene thee

Nog een paar voordelen: er zit veel minder cafeïne in groene thee dan in zwarte thee én je krijgt geen gele tanden van het drinken van groene thee. We like!

Omdat we tijdens de Stress Detox Week de inname van cafeïne zoveel mogelijk willen beperken, raden wij je aan om je dagelijkse koffie- en theeconsumpties te vervangen door groene thee. Probeer echter niet meer dan 6 koppen per dag te drinken, anders krijg je alsnog teveel theïne binnen – en dat is bij een detox nu juist niet de bedoeling!

Wil je helemaal geen theïne binnenkrijgen of ben je op zoek naar meer afwisseling? Drink dan een kop kruidenthee (kruidenthee bevat namelijk geen theeblaadjes) of een lekker kopje verse muntthee. Een bekend voorbeeld van een kruidenthee is rooibosthee.

Maar naast al deze pluspunten, is het drinken van groene thee natuurlijk ook gewoon erg lekker en ontspannend!

Er zijn veel soorten groene thee. Houd je van een bloemige smaak? Ga dan voor groene thee met jasmijn. Ga je voor fris en fruitig? Kies dan voor groene thee met een vleugje citroen of mandarijn. Maar er zijn ook groene theesoorten met de smaak van earl grey, honing, ginseng en munt.

Voor een ‘snel bakkie’ kun je losse kant-en-klaar theezakjes in de winkel kopen, maar je kunt de thee ook vers maken met losse groene theeblaadjes. Gebruik dan liever geen thee-ei, maar losse zakjes. Dan hebben de blaadjes meer ruimte, iets wat de smaak van de thee ten goede komt. Groene thee kun je gemakkelijk en snel online bestellen, bijvoorbeeld via de website van De Tuinen.

Stress Detox tip

Smaakt jouw groene thee bitter en vind je dat niet lekker? Maak dan de volgende keer dat je groene thee drinkt, gebruik van deze tip:

Laat het gekookte water voor je groene thee eerst even een paar minuten afkoelen en voeg daarna pas het zakje toe. Op deze manier wordt de thee namelijk niet bitter. De ideale watertemperatuur voor groene thee ligt tussen de 70°C en 80°C.

Onderzoeken naar de detox van groene thee:

  • Cabrera C, Artacho R, Giménez R (April 2006). ”Beneficial effects of green tea–a review”. J Am Coll Nutr 25 (2): 79–99. Engelse samenvatting hier
  • Johnson, R.; Bryant, S.; Huntley, A. L. (2012). “Green tea and green tea catechin extracts: An overview of the clinical evidence”. Maturitas 73 (4): 280. Engelse samenvatting hier

Detox Recepten

De lekkerste stressdetox recepten. Deze maaltijden zijn supergezond, licht verteerbaar en geven je de nodige energyboost!7-Day Recharge

Haal stress uit je lijf, breng balans in je leven: ga de uitdaging aan met jezelf. Start vandaag nog met de 7-Day Recharge!Tips bij stress

Op zoek naar een betere balans in je drukke leven? Vind hier inspiratie en lees de laatste tips om te relaxen en te stressdetoxen.Stressdetox.net located at Leidsestraat 74 , Amsterdam, Netherlands . Reviewed by 154 customers rated: 4.8 / 5